Renkli ve Lezzetli Bir Mücver Deneyimi

Sıkça tüketilen klasik mücver tarifine farklı bir bakış açısı getiren bu tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Patates, havuç ve kabak gibi farklı sebzelerin bir araya gelmesiyle oluşan bu renkli ve lezzetli mücver, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Aile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede enfes bir sonuç almanızı sağlayacak. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenek. Özellikle çocukların sebze tüketimini artırmak isteyen ebeveynler için harika bir yöntem olabilir.

Malzemeler

* 3 adet patates
* 2 adet havuç
* 1 adet kabak
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı un
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 tutam maydanoz (kuru veya taze)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanış

1. Patatesleri, havuçları ve kabağı yıkayıp, kabuklarını soyun. Rendeleyin veya ince ince doğrayın. İncecik doğranmış sebzeler daha iyi pişer ve daha güzel bir görüntü oluşturur.
2. Bir kapta rendelenmiş sebzeleri, yumurtaları, unu, kabartma tozunu, maydanozu, tuzu, karabiberi ve kimyonu iyice karıştırın. Karışımın kıvamına göre az miktarda un ekleyebilirsiniz. Çok sulu olursa daha fazla un, çok kuru olursa biraz su ekleyebilirsiniz.
3. Orta ateşte ısıttığınız tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Isınan yağa karışımdan kepçe ile alıp, yuvarlak veya istediğiniz şekilde pişirin. Her iki tarafı da altın sarısı kızarana kadar pişirin.
4. Pişen mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya farklı soslar eşlik edebilir.
5. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız sebze mücverleri sıcak olarak servis edebilir, yanında yoğurt veya cacık ile birlikte tüketebilirsiniz. Ayrıca, farklı soslarla da deneyebilirsiniz.