Tarif Hakkında
Bu kolay ve pratik poğaça tarifiyle, hem misafirlerinizi mutlu edecek hem de çay saatlerinizi renklendirecek enfes lezzetler yaratabilirsiniz. Puf puf kabaran, ağızda dağılan bu peynirli ve maydanozlu poğaçalar, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça basit olan bu tarif, acemi aşçılar için bile ideal. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede enfes poğaçalar pişirebilirsiniz. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu poğaçalar, kahvaltılarınızda, öğle veya akşam yemeklerinizde de harika bir atıştırmalık olacaktır. Ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarif, mutfağınızda sık sık yer alacak.Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- 1 su bardağı taze maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 su bardağı un (gereksinime göre azaltılabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
1. Geniş bir kapta sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Daha sonra ufalanmış beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.2. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın. Tuz ilave edip tekrar karıştırın.
3. Kuru malzemeleri ıslak malzemelere azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Çok sert bir hamur olmamasına dikkat edin.
4. Hamuru hafifçe yağladığınız tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Çember veya istediğiniz şekillerde kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürebilir veya susam serpebilirsiniz.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
7. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!