Nefis Profiterol Hamuru

Bu tarifte, ağızda dağılan enfes bir profiterol deneyimi için gereken her şey var. Öncelikle, yarım paket margarin ve bir su bardağı suyu tencerede eritiyoruz. Kaynamaya başlayınca bir su bardağı unu tek seferde ekleyip hızlıca karıştırarak hamuru toparlıyoruz. Hamur topaklanmadan, tencereden ayrılıp bir kenara alıyoruz. Sıcak hamura, üç adet yumurtayı tek tek ekleyip, her yumurtadan sonra iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Hamur, kıvamını iyice alana kadar çırpıyoruz. Hazırladığımız hamuru, fırın tepsisine küçük parçalar halinde sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen profiterol'leri fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakıyoruz.

Muhteşem Pastacı Kreması

Profiterol'lerimizin içini dolduracak lezzetli pastacı kremasını hazırlamak için, 500 mililitre sütü, 1,5 çay bardağı toz şekeri ve 3 yemek kaşığı unu bir tencerede karıştırıp, orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Krema kıvamını alıncaya kadar kaynatıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra, bir adet yumurtayı ve bir paket vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kremanın soğumasını bekliyoruz. Tamamen soğuyan kremayı, bir şırınga yardımıyla soğumuş olan profiterol'lerin içine dolduruyoruz.

Bitter Çikolatalı Sosun Büyüsü

Son dokunuş için, 220 gram bitter çikolatayı, 200 gram krema ile benmari usulü eritiyoruz. Çikolata tamamen eriyip, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız çikolata sosunu, kremalı profiterol'lerin üzerine gezdiriyoruz. İsterseniz, üzerine fındık, fıstık gibi kuruyemişler de serpebilirsiniz. Bu enfes profiterol'lerin tadını çıkarın!