Nefis Bir Yan Yemek: Yoğurtlu Bulgur Salatası
Hem pratik, hem de lezzetli bir yan yemek arayışındaysanız, yoğurtlu bulgur salatası tam size göre! Bu tarifle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, ana yemeklerinize mükemmel bir eşlikçi yaratacaksınız. Salatanın ferahlığı ve bulgurun doyurucu özelliği, sofranıza farklı bir lezzet katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özellikle yaz aylarında tercih edebileceğiniz hafif bir seçenek sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir sürede bu nefis salatayla buluşacaksınız. Hadi, hep birlikte yapalım!Malzemeler
Bu enfes yoğurtlu bulgur salatası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:* 2,5 su bardağı yoğurt
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 su bardağı başbaşı bulgur
* 3-4 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
* 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
* 1 kase mısır (konserve veya haşlanmış)
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanış
1. Öncelikle bulguru, üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suda 15-20 dakika kadar bekletin. Suyu iyice süzüldükten sonra, bulguru bir kapta yoğurt, mayonez, karabiber, tuz, kıyılmış maydanoz ve dereotu ile iyice karıştırın.2. Küp doğranmış kornişon turşularını ve mısırı da salatanıza ekleyin. Hafifçe karıştırın.
3. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve kırmızı toz biberi ekleyerek hafifçe kavurun. Bu karışımı yoğurtlu bulgur salatasınıza ilave edip, tekrar karıştırın.
4. Salatanızı en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğuk servis edildiğinde çok daha lezzetli olacaktır.
5. Afiyet olsun!