Sütlü Patates Çorbası Tarifi

Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir sütlü patates çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, özellikle yoğun günlerinizde size zaman kazandıracak ve aynı zamanda damak zevkinizi şenlendirecektir. Hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, akşam yemeği için mükemmel bir seçenek. Çocukların da çok seveceği bu tarif, mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu çorba, farklı baharatlar ekleyerek damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Deneyerek kendinize özel bir sütlü patates çorbası tarifi yaratabilirsiniz.

Malzemeler

* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet orta boy patates
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı un
* 1/2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 4 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Daha sonra soyup küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine unu ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu yavaşça ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Daha sonra blenderdan geçirerek püre haline getirin. Son olarak sütü ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine kıyılmış taze maydanoz ya da dereotu serpiştirebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun!

Püf Noktaları

* Daha kremamsı bir kıvam için, çorbaya pişirmeden önce bir yemek kaşığı kadar krema ekleyebilirsiniz.
* Daha koyu bir renk ve aroma için, soğanı kavururken biraz tereyağı da kullanabilirsiniz.
* Çorbanın tuzluluğunu ve baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.