Hızlı Karnıyarık Hazırlama

Bu enfes ve pratik karnıyarık tarifiyle, kısa sürede sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Özellikle yoğun iş temposunda vakit bulmakta zorlananlar için ideal bir tarif. Malzemelerin hazırlanması ve pişirme süreci oldukça kolaydır. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu karnıyarık, tüm ailenizin beğenisini kazanacak. Tarifimizde kullanılan baharatları dilediğiniz gibi ayarlayabilir, damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Deneyerek kendinize ait bir lezzet profili oluşturabilirsiniz. Ayrıca, farklı sebzeler ekleyerek de tarifinizi zenginleştirebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 6 adet küçük boy patlıcan
* 3 adet sivri biber
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet sivri biber
* 2 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 200 gram kıyma
* 1 çay bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 su bardağı sıcak su
* Tuz, karabiber

Kolay Karnıyarık Tarifi

1. Patlıcanları ve sivri biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye kesin. Ardından, içlerini oymadan tuz serpip 30 dakika kadar bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını alacaktır.
2. Soğanı, domatesi ve sarımsağı ince ince doğrayın. Diğer sivri biberleri de küp küp doğrayın.
3. Bir tavada sıvı yağı ısıtıp kıymayı kavurun. Daha sonra doğranmış soğan, domates, sarımsak ve biberleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
4. Salçayı ekleyip bir dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymalı harç yaklaşık 10 dakika kadar pişene kadar pişirin.
5. Tuzlanmış patlıcanları ve biberleri yıkayıp iyice kurulayın. Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcan ve biberlerin içine doldurun.
6. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve 1 çay bardağı sıcak su gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Patlıcanlar yumuşayıp kızarana kadar pişirmeye devam edin.
7. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!