Tarif Hakkında

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzeti fava, kuru bakla kullanılarak hazırlanan, zeytinyağı ve baharatlarla zenginleştirilmiş enfes bir yemektir. Bu tarifle, zahmetsizce ve kısa sürede sofralarınızı şenlendirecek, eşsiz bir fava deneyimi yaşayacaksınız. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu tarif, özellikle mevsim sebzeleriyle birlikte servis edildiğinde tadına doyum olmaz. Hem pratik oluşu hem de lezzetiyle gönlünüzü çalacak bu fava tarifini mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir hafta sonu kahvaltısı ya da akşam yemeği seçeneği olacaktır. Hazırlaması oldukça kolay olup, malzemeleri de her yerde kolayca bulunabiliyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Kuru Bakla İçin:

  • 1,5 su bardağı kuru bakla
  • 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3,5 su bardağı sıcak su

Süsleme İçin:

  • 1 adet kırmızı soğan (incecik kıyılmış)
  • 1/2 bağ taze dereotu (kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle kuru baklaları birkaç saat önceden suda ıslatın. Daha sonra bir tencereye zeytinyağını alıp, ince kıyılmış soğanı kavurun. Islatılmış kuru baklaları ekleyin ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ve şekeri ekleyip, kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Bu süre yaklaşık 1-1.5 saat sürebilir. Baklalar yumuşadıktan sonra bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Daha sonra ince kıyılmış kırmızı soğanı ve zeytinyağını bir tavada hafifçe soteleyin. Pişmiş fava'nın üzerine kıyılmış dereotu ve sote edilmiş kırmızı soğanı ekleyip karıştırın. Sıcak servis edin. İsteğe bağlı olarak, üzerine bir kaşık zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afieti olsun!