Çay Saatinizin Yeni Favorisi: Çıtır Tuzlu Çubuklar
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır, tuzlu ve lezzetli atıştırmalıklar arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifle çay saatlerinizi çok daha keyifli hale getirecek çıtır tuzlu çubuklar hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve yapımı ise oldukça pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak. Sıcacık çayınızın yanında mükemmel bir ikili oluşturacak bu tarif, hem çocukların hem de büyüklerin beğenisini kazanacak. Özel günlerinizde de gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz, unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak. Hazırlanış aşamalarını dikkatlice takip ederek, çıtır çıtır, mükemmel lezzetli çubuklara sahip olabilirsiniz. Hadi, birlikte bu nefis tarifi hazırlayalım!Gerekli Malzemeler
* 3 su bardağı un* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1/2 yemek kaşığı tuz
* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrı ayrı)
* 3 yemek kaşığı elma sirkesi
* 1/2 su bardağı susam
Hazırlanış
1. Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri bir kapta çırpın. Yumuşayana kadar iyice karıştırmanız önemlidir. Daha sonra yumurta sarısını ekleyin ve tekrar çırpın. Ardından elma sirkesini ve ayçiçek yağını ilave edip karıştırmaya devam edin.2. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu eleyin. Tuz ekleyin ve karıştırın.
3. Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, tuz karışımı) yavaş yavaş ıslak malzemelere ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat edin.
4. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu adım, çubukların daha çıtır olmasını sağlar.
5. Dinlenen hamuru tezgaha alın ve ince bir şekilde açın. Yaklaşık 1 cm kalınlığında olmasına özen gösterin.
6. İstediğiniz şekillerde kesin. Uzun ve ince çubuklar veya istediğiniz farklı şekiller deneyebilirsiniz. Kesilen çubukları bir fırın tepsisine dizin.
7. Yumurta akını çırpın ve çubukların üzerine sürün. Üzerine susam serpin.
8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika altın rengi kızarana kadar pişirin. Fırınınızın gücüne göre pişirme süresi değişebilir.
9. Fırından çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra çıtır tuzlu çubuklarınız servise hazır! Afiyet olsun!