Kolay Aşure Hazırlama
Aşure yapmak için vaktim yok diyenler için harika bir tarif. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de enfes bir aşurenin tadına varacaksınız. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, sizleri uzun saatler mutfakta geçirmekten kurtaracak. Malzemeleri bir araya getirmeniz ve pişirme sürecini yönetmeniz oldukça kolay. Herkesin rahatlıkla yapabileceği bu tarifle, aşure keyfinizi doyasıya yaşayabilirsiniz. Artık misafirlerinize gururla sunabileceğiniz, lezzetli ve unutulmaz bir aşurenin sahibi olacaksınız. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, mutfağınıza renk katacak.Gerekli Malzemeler
- 1,5 su bardağı aşurelik buğday- 1/2 su bardağı nohut
- 1/2 su bardağı kuru fasulye
- 2 su bardağı şeker
- 5 adet kuru incir
- 5 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1/2 adet elma (küp doğranmış)
- 1 çay bardağı fındık (büyük parçalar halinde kırılmış)
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 8 adet karanfil
- 2 parça kabuk tarçın
Aşure Hazırlama Adımları
1. Öncelikle, buğdayı, nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı yıkayın ve en az 4 saat, tercihen bir gece önceden suda bekletin.2. Beklettiğiniz buğday, nohut ve fasulyeyi, bol su ile birlikte tencereye alın. Suyun miktarını, malzemelerin üzerini birkaç parmak geçecek şekilde ayarlayın.
3. Kaynamaya başladıktan sonra, orta ateşte yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Malzemelerin yumuşadığından emin olun.
4. Ayrı bir kapta, şeker, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, elma, fındık, süt, portakal kabuğu rendesi, karanfil ve tarçını ekleyin.
5. Pişen buğday, nohut ve fasulyeyi bu karışıma ilave edin ve iyice karıştırın.
6. 15-20 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
7. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.