Havuçlu Tarator: Hızlı ve Kolay Bir Lezzet
Çabucak hazırlayıp servis edebileceğiniz enfes bir tarifle karşınızdayız. Bu tarif, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli olan havuçlu tarator. Az malzemeyle büyük bir tat şöleni yaşamak için ideal. Sıcak yaz günlerinde serinletici bir atıştırmalık veya hafif bir öğün olarak tercih edebilirsiniz. Özellikle çocukların da seveceği bu tarif, pratikliğiyle de öne çıkıyor. Hazırlanışı oldukça basit ve kısa sürede sofranızda olabilir. Deneyin ve lezzetine kendiniz de şahit olun.Malzemeler
* 3 adet havuç* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 8 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
1. Havuçları yıkayıp temizleyin ve rendeleyin. İnce bir şekilde rendelemeniz, taratorun kıvamını daha iyi tutmasına yardımcı olacaktır.2. Rendelediğiniz havuçları, bir kapta sıvı yağ ile hafifçe kavurun. Havuçların yumuşamasına gerek yok, sadece hafifçe ısıtmanız yeterlidir.
3. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve tuzu iyice karıştırın. Yoğurdun kıvamına göre, biraz daha tuz ekleyebilirsiniz.
4. Kavrulan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak birleşmelerini sağlayın.
5. Hazırladığınız havuçlu tarator'u, hemen servis edebilir veya buzdolabında biraz soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır. Yanında pide, lavaş veya çeşitli sebzelerle birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!