Lezzetli ve Pratik Ekşili Köfte

Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif, sofralarınıza kolaylıkla ulaşabileceğiniz, pratik ve enfes bir ekşili köfte tarifi. Bu tarifin en büyük avantajı, köftelerin pişirme sırasında dağılmaması. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi denediğinizde, hem zamandan hem de emekten tasarruf edeceksiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Malzemeler oldukça yaygın ve her mutfakta bulunabilecek türden. Tarifimiz oldukça detaylı ve anlaşılır bir şekilde yazılmıştır. Siz de mutfağınızda bu muhteşem lezzeti denemeye ne dersiniz?

Ekşili Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Köfte Malzemeleri:

400 gram orta yağlı dana kıyma, 1/2 çay bardağı pirinç, 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 su bardağı un, 1 adet yumurta.

Sos Malzemeleri:

2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet orta boy patates (küp doğranmış), 2 adet orta boy havuç (küp doğranmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 7 su bardağı su, 1 adet limonun suyu.

Ekşili Köfte Yapılışı

Öncelikle köfte harcını hazırlayalım. Kıymayı, pirinci, ince kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi, unu ve yumurtayı derin bir kapta iyice yoğuralım. Daha sonra, elimizle küçük köfteler hazırlayalım. Bol suda haşlayarak, köftelerimizi pişirelim. Pişen köfteleri bir kenara alalım. Şimdi sosumuzu hazırlayalım. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, patates ve havuçları 5 dakika kadar sote edelim. Ezilmiş sarımsağı ekleyip, bir dakika daha sote etmeye devam edelim. Domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kekiği ilave edip, bir süre kavuralım. 7 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra, haşlanmış köfteleri sosun içine ekleyip, 15 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. En son olarak limon suyunu ekleyip, karıştıralım. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!