Nefis Bir Lezzet: Ev Yapımı Cordon Bleu

Evde kolayca yapabileceğiniz, restoran kalitesinde bir Cordon Bleu tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifle, minimum çabayla maksimum lezzete ulaşacaksınız. Sıradan akşam yemeklerinizi özel gün yemeklerine dönüştürmek için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır. Tarifimizdeki malzemeler her markette kolayca bulunabilir. İşte, pratik ve lezzetli Cordon Bleu'nün hazırlanışı:

Gerekli Malzemeler

* 2 adet tavuk göğsü fileto (Ortalama 150 gr)
* 4 dilim kaliteli jambon
* 4 dilim eritilmeye uygun kaşar peyniri
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 yemek kaşığı un
* 1 paket (yaklaşık 100 gr) pane kırıntısı
* 2/3 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Adım Adım Hazırlanış

1. Tavuk filetolarını orta kalınlıkta açın ve hafifçe dövün. Her bir filetonun üzerine ikişer dilim jambon ve peynir yerleştirin. Filetoları sıkıca sarın ve kenarlarını kapatmak için kürdan kullanabilirsiniz. Yumurtayı bir kapta çırpın. Başka bir kapta unu, bir diğerinde de pane kırıntılarını hazır bulundurun. Tavuk filetolarını önce una, sonra yumurtaya ve son olarak pane kırıntısına bulayarak tamamen kaplayın.
2. Geniş ve derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız Cordon Bleu'leri kızgın yağda her iki tarafı altın rengi ve kızarana kadar kızartın. Kızartma işlemi sırasında dikkatli olun ve aralıklı olarak çevirin. Kızaran Cordon Bleu'leri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak servis yapın. Yanında patates kızartması, pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Hazırladığınız pratik cordon bleu'leri, yanında patates püresi, salata veya sebze garnitürüyle servis ederek daha zengin bir sunum elde edebilirsiniz. Farklı peynir çeşitleri deneyerek damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.