Hızlı ve Lezzetli Patlıcan Kavurması

Ev yemeklerinin tadına bakmak ama vaktiniz kısıtlıysa, işte size pratik bir çözüm! Bu tarifle hem lezzetli bir patlıcan kavurması hazırlayacak hem de zamandan tasarruf edeceksiniz. İş yoğunluğunuz veya üşengeçliğiniz bahane olmasın, bu enfes tarifi mutlaka deneyin. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu yemek, sofralarınızı renklendirecek. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için mutfakta acemi olanlar bile rahatlıkla yapabilir. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli patlıcan kavurmasına bayılacak! Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz gibi, yapımı da oldukça kısa sürecektir. Özel bir gün için değil, her gün tüketebileceğiniz enfes bir yemek tarifi.

Malzemeler

* 3 adet patlıcan* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 1 adet kapya biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış

1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp, küp küp doğrayın. Daha sonra soğanı ve kapya biberi de ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın. Isınan yağa soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış patlıcanları ilave edin ve 5 dakika kadar kavurun. Kapya biberleri de ekleyip, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Son olarak domates salçasını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.

Servis Önerileri

Patlıcan kavurmasını pilav, bulgur pilavı veya ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz. Üzerine bir miktar yoğurt ekleyerek de daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!