Nefis Lezzette Kakaolu Kurabiye

Bu enfes kakaolu kurabiye tarifi, az malzemeyle hazırlanan, pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Özellikle yoğun günlerinizde, hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecek kadar başarılı. Kurabiyelerin kıvamı oldukça yumuşak ve ağızda dağılır. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifte, kullanılan malzemelerin kalitesi lezzeti doğrudan etkileyecektir. Un kalitesini iyi seçmeniz ve taze malzemeler kullanmanız önemlidir. Hazırlanması ise son derece kolay ve hızlıdır. Deneyip, siz de bu lezzete hayran kalacaksınız.

Gerekli Malzemeler

* 1,5 su bardağı sıvı yağ
* 3,5 su bardağı un
* 1 paket toz kakaolu puding (Vanilya yerine kakaolu puding kullanarak kakaolu lezzetini arttırabilirsiniz.)
* 5 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 paket şekerli vanilin

Hazırlanışı: Adım Adım

1. Öncelikle geniş bir kapta sıvı yağı ve pudra şekerini iyice çırpın.
2. Ardından toz pudingi ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
4. Hamuru istediğiniz şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
5. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
6. Kurabiyelerin kızarıp kızarmadığını kontrol edin ve piştikten sonra soğumaya bırakın.
7. Soğuyan kurabiyelerinizi çayınızın veya kahvenizin yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktaları

Bu az malzemeli kakaolu kurabiye tarifinde, sıvı yağ miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha kurabiyelerini tercih ediyorsanız, biraz daha az sıvı yağ kullanın. Fırınınızın ısısına göre pişirme süresi değişebilir, bu yüzden kurabiyelerinizi sık sık kontrol etmeniz önemlidir. Ayrıca, farklı şekillerde de pişirebilirsiniz.