Lezzetli ve Kolay Enginar Çorbası

Bu tarifle, enfes kıvamlı ve mis kokulu bir enginar çorbası hazırlayabilirsiniz. Her öğünde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bu çorba, hem pratik hem de son derece lezzetli. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Malzemeler genellikle her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için, aniden misafir geldiğinde bile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Çorbanın kremalı ve yoğun kıvamını, ekleyeceğiniz krema sağlayacak. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 500 gram enginar (dondurulmuş veya taze)
* 5 bardak su
* 1 bardak süt
* 1 çay kaşığı tuz
* ½ çay kaşığı karabiber
* 10 yemek kaşığı zeytinyağı
* ½ kutu krema

Enginar Çorbasının Hazırlanışı

Öncelikle, havuç, patates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın ve doğranmış sebzeleri ekleyip 5 dakika kadar soteleyin. Temizlenmiş enginarları ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. 5 bardak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Ardından süt, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamını ayarlamak için daha fazla su ekleyebilirsiniz. Son olarak kremayı ilave edin ve karıştırın. Servis etmeden önce sıcaklığını kontrol edin ve tercihen üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Bu pratik enginar çorbasını sıcak olarak servis etmenizi öneririz.