Hızlı ve Lezzetli: Çerkez Tavuğu

Bu tarif, enfes lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak pratik bir Çerkez tavuğu seçeneği sunuyor. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal olan bu tarif, kısa sürede hazırlanabilir ve misafirlerinizi etkileyecektir. Tavuk but etinin yumuşaklığı, cevizin lezzeti ve baharatların uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlanması oldukça kolay olduğu için deneyimsiz mutfak ustaları bile rahatlıkla yapabilir. Ailenizle birlikte keyifli bir yemek deneyimi yaşamak için hemen denemeye başlayın. Tarifimizi adım adım takip ederek, kusursuz bir Çerkez tavuğu elde edeceksiniz.

Malzemeler

* 500 gram tavuk but eti
* 1/2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 2 dilim limon (suyu sıkılmış)
* 6 adet tane karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 litre su
* 1,5 su bardağı ceviz (ince kıyılmış)
* 7 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 çay kaşığı toz kişniş
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı ceviz içi (kırılmış)
* 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanış

Öncelikle tavuk but etlerini yıkayıp, tencereye alın. Üzerine ince kıyılmış soğan, limon suyu, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 1 litre suyu da ilave edip, kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Tavuklar piştikten sonra suyunu süzüp, eti ayırın. Ayrı bir kapta, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış ceviz, ezilmiş sarımsak, kişniş, 1 çay kaşığı tuz, kırmızı biber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Pişen tavuk etlerini bu karışıma ekleyip, güzelce harmanlayın. Kırılmış cevizleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız Çerkez tavuğunu servis tabağına alıp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edilmesi önerilir. Afiyet olsun!