Hızlı ve Lezzetli: Çerkez Tavuğu
Bu tarif, enfes lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak pratik bir Çerkez tavuğu seçeneği sunuyor. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal olan bu tarif, kısa sürede hazırlanabilir ve misafirlerinizi etkileyecektir. Tavuk but etinin yumuşaklığı, cevizin lezzeti ve baharatların uyumu, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlanması oldukça kolay olduğu için deneyimsiz mutfak ustaları bile rahatlıkla yapabilir. Ailenizle birlikte keyifli bir yemek deneyimi yaşamak için hemen denemeye başlayın. Tarifimizi adım adım takip ederek, kusursuz bir Çerkez tavuğu elde edeceksiniz.Malzemeler
* 500 gram tavuk but eti* 1/2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 2 dilim limon (suyu sıkılmış)
* 6 adet tane karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 litre su
* 1,5 su bardağı ceviz (ince kıyılmış)
* 7 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 çay kaşığı toz kişniş
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı ceviz içi (kırılmış)
* 2 çay kaşığı toz kırmızı biber