Fırına Girmeden Lezzet: Limonlu Cheesecake

Pişirme zahmetinden uzak, enfes bir limonlu cheesecake tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, nefis limonlu dolgu kremasıyla hazırlanan cheesecake'inizi buzdolabında en az 6 saat bekletmeniz yeterli. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, misafirlerinize sunabileceğiniz pratik bir tatlı seçeneği olarak değerlendirebilirsiniz. Kısa sürede hazırlayıp, daha sonra dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. İşte, ağız sulandıran bir lezzet deneyimi için adım adım tarifimiz:

Malzemeler: Krust ve Dolgu

Krust için:* 3 paket yulaflı bisküvi
* 90 gram tereyağı (eritilmiş)
Dolgu için:* 750 gram labne peyniri
* 150 gram krema (çırpılmış)
* 250 gram mascarpone peyniri
* 285 gram pudra şekeri
* 1 adet yumurta sarısı
* 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
* 1 adet limon suyu

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, yulaflı bisküvileri mutfak robotunda veya streç filme sararak tokmakla kırarak un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı, 20 cm çapında bir kek kalıbının tabanına yayın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Bu arada dolguyu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Labne peynirini, mascarpone peynirini, pudra şekerini, yumurta sarısını, limon kabuğunu ve limon suyunu derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra, kremayı ekleyerek hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kremayı, buzdolabında bekletilen kruste dökün ve üzerine hafifçe bastırarak yayın. En az 6 saat, tercihen bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!