Hem pratik, hem lezzetli hem de şık bir tatlı arayışındaysanız, karşınızda enfes bir limon muhallebili tart kek tarifi! Bu tarifle mutfakta harikalar yaratacak, sevdiklerinizi damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemelerin birçoğu zaten mutfağınızda mevcuttur. İşte, hem gözünüzü hem de damak zevkinizi şenlendirecek bu tarifi adım adım anlatıyoruz. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın! Tarifimizi diğer tariflerle kıyasladığınızda ne kadar kolay ve pratik olduğunu göreceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar.
Kek Hamuru İçin Malzemeler ve Hazırlanışı
Kek hamuru için; 1 çay bardağı şeker, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi, 3 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyaya ihtiyacınız olacak. Öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Ardından sıvı yağı, sütü ve Hindistan cevizini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Vanilyayı da ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Limon Muhallebi Hazırlanışı
Limon muhallebi için ise; 2 çay bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, yarım paket krema, 1 adet orta boy limonun kabuğu rendesi ve 1 paket vanilya kullanacağız. Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, şekeri ve unu çırpın. Kaynayan sütü yavaşça bu karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın.
Süsleme ve Sunum
Soğuyan kekin üzerine limon muhallebisini yayın. Dilediğiniz meyvelerle (örneğin, yaban mersini, böğürtlen, frambuaz) ve 1 yemek kaşığı kakao ile süsleyebilirsiniz. Bu tart keki, ister çay saatlerinizde, ister özel günlerinizde gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!