Nefis Ganajlı Mozaik Pasta

Çikolata ve cevizin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu pratik mozaik pasta tarifi, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar şık bir sunuma sahip. Özel günleriniz için ideal bir tercih olurken, aniden gelen misafirleriniz için de kurtarıcı niteliğinde. Kıtır bisküvi tabanı, kremalı ganaj ve çilek-frambuaz gibi taze meyvelerin uyumu damağınıza unutulmaz bir lezzet şöleni sunacak. Deneyip, siz de bu lezzetin tadına bakın!

Malzemeler

Bisküvi Tabanı için:

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz (ince kıyılmış)

Ganaj için:

  • 1 paket (200 ml) krema
  • 80 gram sütlü çikolata (küçük parçalar halinde)
  • 80 gram bitter çikolata (küçük parçalar halinde)

Süsleme için:

  • 1 tutam pirinç Antep fıstığı
  • 3 adet çilek
  • 2 adet frambuaz
  • 3-4 yaprak taze nane

Hazırlanışı

Öncelikle bisküvi tabanını hazırlayalım. Petibör bisküvileri bir kaba alıp, üzerine sütü azar azar ekleyerek yumuşayana kadar karıştırın. Daha sonra eritilmiş tereyağı, kakao ve şekeri ilave edip, iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. Son olarak ince kıyılmış cevizleri ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kare veya dikdörtgen şeklinde bir kaba yayın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu sırada ganaj için kremayı orta ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve kıyılmış çikolataları ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Soğuyan bisküvi tabanının üzerine ganajı dökün ve spatula ile yayın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Son olarak, pirinç Antep fıstığı, çilek, frambuaz ve taze nane ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!