Hızlı ve Kolay Muhallebi
Yumurta ve nişasta kullanmadan, pratik bir şekilde 2 kişilik muhallebi yapmak ister misiniz? Bu tarif tam size göre! Sadece birkaç malzemeyle, kısa sürede lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte, hem kolay hem de enfes bir muhallebi tarifi... Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve her evde bulunabilecek türden. Bu sayede, canınız tatlı istediğinde hızlıca hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde şeker miktarını da dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Tatlı sevenler için 3 yemek kaşığından fazlasını kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı (tepeleme) un, 3 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı arttırılabilir), 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilin. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanış kısmına geçebilirsiniz. Her şeyden önce, sütü orta ateşte ısıtmaya başlayın. Un ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra, süt yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Bu aşamada pürüzsüz bir kıvam elde etmek önemlidir.Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, sütü orta ateşte ısıtın.2. Ayrı bir kapta unu ve şekeri iyice karıştırın.
3. Isınan sütün içine azar azar unlu karışımı ekleyip sürekli çırpın. Bu şekilde topaklanma oluşmaz ve pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
4. Kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyin.
5. Karışımı 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin, sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.
6. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.