Nefis Krep Hamuru

Kahvaltınızı kolay ve lezzetli hale getirecek pratik bir krep tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, klasik krep hamuruna portakalın ferahlatıcı dokunuşunu ekledik. Hazırladığınız krep hamurunu dilediğiniz sosla birlikte servis edebilirsiniz. Çikolata sosu, ev yapımı reçeller veya dilerseniz farklı meyve sosları ile mükemmel bir uyum yakalayacaktır. İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak. Hazırlaması oldukça basit ve hızlıdır; kısa sürede mis gibi kokan krepleriniz hazır olacaktır. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Bu enfes portakal soslu krep için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3 adet yumurta, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı (bir parmak eksik) un, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ve 1 adet portakal kabuğu rendesi.

Hazırlanışı

Öncelikle, geniş bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından, sütü, unu, sıvı yağı, tuzu, şekeri ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hamurunuzun kıvamı çok koyu ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra, kızgın ve hafif yağlanmış bir tavada ince bir tabaka halinde krep hamurunu pişirin. Her iki tarafı da altın rengi kızarana kadar pişirmeye dikkat edin. Pişen krepleri sıcak servis edebilirsiniz. Üzerine dilediğiniz sosu ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Portakal Sosu İçin Öneriler

Portakal sosu için taze sıkılmış portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, bal veya şeker kullanabilirsiniz. İsterseniz vanilya özütü de ekleyebilirsiniz. Sosunuzu hazırlamak için portakal suyunu, rendelenmiş kabuğu ve balı veya şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5-10 dakika pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra kreplerinizin üzerine dökün.