Nefis bir çay saati için olmazsa olmaz, pofuduk kolay açma tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle hazırlayacağınız açmaların lezzetine hayran kalacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabilecek türden. Hazırlık aşaması da oldukça pratik. Sizi uzun saatler mutfakta alıkoymayacak, kısa sürede enfes açmaların tadını çıkarmanızı sağlayacak bir tarif. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. İşte pofuduk kolay açma için gerekenler: * 1 su bardağı ılık süt * 1 su bardağı ılık su * 1 paket kuru maya * 1 yemek kaşığı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 5 su bardağı un * 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı * 1 adet yumurta sarısı (sürme için)
Kolay Açma Hazırlanışı
Öncelikle mayayı, ılık süt ve suyun içinde şekerle birlikte karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Mayanın aktifleşmesi için bu bekleme süresi oldukça önemlidir. Ardından, mayalı karışıma yumuşamış tereyağını ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun kıvamını kontrol ederek un miktarını ayarlayabilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır. Yoğurduğunuz hamuru üzerini örtüp yaklaşık 1 saat veya iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha alın ve istediğiniz şekli verin. Hazırladığınız açmaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis ederek afiyetle tüketin.
Kolay Açma Tarifinin Püf Noktaları
Lezzetli ve pofuduk kolay açma elde etmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek faydalı olacaktır. Öncelikle kullandığınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. Mayanın aktifleşmesi için bekleme süresini doğru bir şekilde uygulayın. Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi takdirde açmalar sert olabilir. Fırın sıcaklığını ve pişirme süresini kontrol ederek açmaların yanmasını önleyin. Pişen açmaları fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirmeniz, daha kolay servis etmenizi sağlayacaktır. Deneyerek kendi damak zevkinize uygun lezzetlendirmeler de yapabilirsiniz. Afiyet olsun!