Pesto Soslu Kabak Dilimleri Tarifi
Yaz aylarının hafif ve sağlıklı bir lezzeti olan pesto soslu kabak dilimleri, ızgara kabağın tazeliğiyle klasik pesto aromasını buluşturuyor. Bu tarif, hem pratikliği hem de enfes tadıyla sofralarınıza renk katacak. İster ana yemek olarak, ister yan yemek olarak servis edebileceğiniz bu lezzetli dilimler, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceksiniz. Özellikle yaz akşamlarında, hafif bir akşam yemeği için ideal bir tercihtir. Deneyerek, bu tarifin tadına siz de bakabilirsiniz.Malzemeler
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve yaygın olarak bulunan ürünlerden oluşuyor. İşte ihtiyacınız olanlar:* 2 adet orta boy kabak* 1 demet taze fesleğen
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
* 2 diş sarımsak
* 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı (kabakları kızartmak için)
* 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi (veya elma sirkesi)
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlanabilir)
* 1/2 çay kaşığı beyaz biber