Patatesli Karalahana Sarmasının Lezzeti

Klasik karalahana sarmasına farklı bir dokunuş getiren bu tarif, patatesin eşsiz lezzetiyle buluşuyor. Hafif baharatlar ve kaşar peyniriyle zenginleştirilen bu enfes sarmaları mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifle hem vakit kazanacak hem de damak tadınıza uygun enfes bir yemek hazırlayacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli yemeğe bayılacak! Sarmayı daha da lezzetli hale getirmek için tercihen organik malzemeler kullanabilirsiniz. Deneyerek kendinize göre küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes karalahana sarmasını hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 bağ taze karalahana, 1 adet büyük boy haşlanmış patates (patatesin türü önemli değil), 1 adet orta boy soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kuru reyhan, 1 çay kaşığı (silme) kimyon ve 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle karalahana yapraklarını ayıklayın ve yıkayın. Haşlanmış patatesi iyice ezin. Soğanı ince ince doğrayın. Derin bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun. Ezilmiş patatesi, tuz, kekik, reyhan ve kimyonu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı karalahana yapraklarına yayın ve sarın. Sarmayı fırın tepsisine dizin ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz yanında yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!