Alman Pazarlarının Lezzeti: Patates Mücveri

Sokak lezzetleri arasında öne çıkan bu tarif, bildiğimiz kabak mücverinin patatesle yapılan, enfes bir Alman versiyonudur. Püre kıvamındaki patates karışımından oluşan bu çıtır çıtır lezzet, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde kolaylıkla bulunabilir. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir içecek eşliğinde tüketildiğinde vücuda enerji verir. Ailecek yapıp keyifle yiyebileceğiniz bu pratik tarif, hem ekonomik hem de oldukça doyurucudur. Siz de bu tarifi deneyip, sevdiklerinizi şımartın!

Malzemeler

Bu nefis Alman mücveri tarifini denemek için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak: 4-5 adet orta boy patates, 1 adet orta boy soğan, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı un, ½ çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kızartma için bol miktarda sıvı yağ.

Hazırlanış

Öncelikle patatesleri soyup yıkayın ve rendeleyin. Soğanı da ince ince doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri ve doğranmış soğanı geniş bir kapta karıştırın. Yumurtayı, unu, muskat cevizini, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Karışımın kıvamını kontrol edin; gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Bol miktarda sıvı yağda, orta ateşte altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya turşu da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız lezzetli Alman patates mücverlerini sıcak olarak servis ederek, sıcak bir içecekle birlikte tüketebilirsiniz. Soğuk olarak da servis edilebilen bu pratik tarif, yanına ekleyeceğiniz yoğurt veya turşuyla daha da lezzetli hale gelecektir.