Muhteşem Coco Pasta: Lezzetli Bir Tarif

Pamuk gibi yumuşak kekine ve enfes Hindistan cevizi dolgusuna hayran kalacağınız, kolay bir Coco Pasta tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem pastaya bayılacaklar. Özel günleriniz için ideal bir tatlı seçeneği olan Coco Pasta'yı mutlaka denemelisiniz. Hafif ve ferahlatıcı yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolayca bulunabiliyor. Hazırlama aşamaları da oldukça pratik. İşte, adım adım uygulayabileceğiniz harika bir Coco Pasta tarifi…

Malzemeler

Kek Malzemeleri: 5 adet yumurta sarısı, 5 adet yumurta beyazı, 65 gram süt, 1/3 su bardağı sıvı yağ, 3/4 su bardağı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 40 gram Hindistan cevizi, 100 gram toz şeker
Krema Malzemeleri: 2,5 su bardağı süt, 1/2 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı Hindistan cevizi, 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası, 2 adet yumurta, 1 paket vanilin, 2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet Malzemeleri: 1/2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı toz şeker
Süsleme: 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanış

Kek: Öncelikle yumurta sarılarını ve şekerini köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleri (yumurta beyazları hariç) ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını sert bir kıvam alana kadar çırpın ve kek karışımına yavaşça katın. Hazırlanan karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Krema: Sütü, şekeri, Hindistan cevizini ve mısır nişastasını bir tencerede karıştırıp orta ateşte pişirin. Krema kıvamını alınca ocaktan alın ve yumurtaları, vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra kekin üzerine yayın.
Şerbet: Sütü ve şekeri karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti kekin üzerine gezdirin.
Son olarak, üzerine Hindistan cevizi serpip servis edin. Afiyet olsun!