Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Zeytinli Tavuk Güveci
Farklı tavuk yemekleri denemek isteyenler için enfes bir tarifimiz var! Bu zeytinli tavuk güveci, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin tadına bayılacaklar. Sıcak servis edildiğinde en güzel halini alıyor. Yanında pilav veya patates püresi ile servis edebilirsiniz. Malzemelerin lezzetleri birbirini çok güzel tamamlıyor. Güveci pişirmek için fırın kullanacağız, bu sayede malzemeler birbirine güzelce karışacak ve lezzetli bir bütün oluşturacak. Hazırlık aşamasından pişirme sürecine kadar her adımda keyif alacağınız bir tarif!Gerekli Malzemeler
* 2 adet patates (küçük boy)* 1 adet kırmızı soğan
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 7 adet tavuk but (orta boy)
* 2 adet havuç (orta boy)
* 1 adet kapya biber
* 6 adet kokteyl domates
* 3 diş sarımsak
* 4 dal taze kekik
* 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 su bardağı salçalı su
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
Zeytinli Tavuk Güveci Nasıl Yapılır?
1. Öncelikle patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğrayın. Kırmızı soğanı da ince ince doğrayın. Kapya biberi de küp küp doğrayın. Sarımsağı ezin. Tavuk butlarını yıkayıp kurulayın. Tüm sebzeleri büyük bir kapta bir araya getirin.2. Tavuk butlarını, doğranmış sebzeleri, zeytinleri, baharatları (kırmızı biber, kimyon, kekik), tuzu ve sıvı yağı büyük bir kapta karıştırın. Tereyağını da ekleyip iyice karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı fırın kabına alın. Üzerine salçalı suyu gezdirin ve taze kekik dallarını ekleyin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, tavuklar kızarana ve yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.