Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı: Unutulmaz Bir Lezzet

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, enfes bir zerdeçallı yoğurt tatlısı tarifiyle karşınızdayız. Yoğurdun yumuşaklığı ve zerdeçalın eşsiz aromasıyla damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu tatlı, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Misafirlerinizi etkileyecek, kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize farklı bir hava katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İçerisindeki baharat dengesiyle hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Hazırlanması oldukça pratik, malzemeleri hemen her evde bulunuyor. Şimdi, bu muhteşem lezzeti birlikte hazırlayalım.

Malzemeler

Tatlı İçin:

* 4 adet yumurta
* 1,5 su bardağı irmik
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı zerdeçal* 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin

Şerbeti İçin:

* 3 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanış

Tatlı Hamurunun Hazırlanması:

Öncelikle, derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yoğurdu, irmiği, unu, zerdeçalı, limon kabuğunu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek, tüm malzemeler homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ılımaya bırakın.

Şerbetin Hazırlanması:

Şerbet için, bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilınan şerbeti, pişmiş ve ılımış olan yoğurt tatlısının üzerine gezdirin. Tatlı tamamen şerbeti çekene kadar bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!