Muhteşem Elmalı Kurabiye Deneyimi

Tatlı krizlerinizi giderecek, ağızda dağılan enfes bir elmalı kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, klasik elmalı kurabiyelerin aksine, yumuşak ve lezzetli bir doku sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacaklar. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabiliyor. Siz de bu pratik tarifi deneyerek, misafirlerinizi şımartın. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ettiğiniz takdirde, kusursuz bir sonuç elde edeceksiniz. Unutmayın, en önemli şey, tarifi severek ve özenle hazırlamaktır.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes elmalı kurabiyeleri yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:

Kuru Malzemeler:

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Islak Malzemeler:

  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt

Elma ve Diğer Malzemeler:

  • 2 adet elma (rendelenmiş)
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı ceviz içi (kırılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzeri için 1/2 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanış

Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yoğurdu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmayın, aksi takdirde kurabiyeler sertleşebilir. Ayrı bir kapta rendelenmiş elmaları, pudra şekeri, ceviz içi ve tarçın ile karıştırın. Elmalı karışımı hamura ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru kurabiye kalıbıyla şekillendirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve soğuyunca servis edin. Afiyet olsun!