Tarif Hakkında
Ellerinize sağlık! Bu tarifle hazırlayacağınız enfes makaron kek, yumuşacık dokusu ve eşsiz lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Yapımı oldukça kolay olan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu harika lezzetin tadına bakmaya bayılacaklar. Özel günlerinizin de şık bir ikramı olabilir. Malzemeler oldukça basit ve her yerde bulunabiliyor. Hazırlama aşamaları da oldukça pratik. Bir kez denediğinizde, tekrar tekrar yapmak isteyeceğinizden eminiz.
Malzemeler
Kek Malzemeleri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Krema Malzemeleri
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket sıvı krema
Hazırlanışı
Kek Hamurunu Hazırlama
Öncelikle, yumurta, şeker, süt, tereyağı, limon suyu, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kapta iyice çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek, homojen bir kek hamuru elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurun kıvamını kontrol edin, çok koyu veya çok akıcı olmamalıdır. Gerekirse biraz daha un veya süt ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.
Kremayı Hazırlama ve Kekin Süslenmesi
Kek soğurken krem şantiyi ve sıvı kremayı paket üzerinde belirtilen talimatlara göre hazırlayın. Soğuyan keki ikiye kesin ve arasına hazırladığınız kremayı sürün. Üzerine kalan kremayı güzelce yayın. Dilerseniz, çikolata sosu, meyve dilimleri veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız makaron kek'in tadını çıkarın!