Tarif Hakkında
Kereviz sevmeyenlerin bile bayılacağı, enfes bir çorba tarifiyle karşınızdayız! Yeşil elmanın ferahlığı ve kerevizin hafif aroması mükemmel bir uyum yakalıyor. Bu tarifle hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu brunch'ları için ideal bir tercih. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, mis gibi kokusuyla da sofranıza şıklık katacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çorbayı çok sevecek. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 1 adet büyük boy kereviz* 1,5 adet yeşil elma* 1 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet kereviz sapı
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 5 su bardağı su
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanı ve kerevizi küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil elmaları da soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencerede eritin. Soğanları hafifçe kavurun. Ardından doğranmış kerevizleri ekleyin ve 5 dakika kadar daha kavurun. Elmaları da ilave edip, 2 dakika daha pişirin. Suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.2. Kaynamaya başlayan çorbaya tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağı kapatıp, kerevizler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
3. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsterseniz çorbanızı süzgeçten geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze kereviz yaprakları serpiştirerek servis yapabilirsiniz. Sıcak olarak servis edin.