Lezzetli ve Besleyici Bir Kereviz Yemeği
Sevmeyenlere bile kereviz yemeyi sevdirecek kadar lezzetli ve hafif bir tarifimiz var. Bu tarifimizde, kerevizin doğal lezzetini ön plana çıkarırken, diğer sebzelerle de harika bir uyum yakaladık. Bol vitamin ve mineral içeren bu yemek, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sağlığınıza katkıda bulunacak. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir hale getirecek. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir tercih olacaktır. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
* 1 adet orta boy soğan* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy patates
* 2 adet orta boy kereviz sapı
* 1/2 adet limon suyu
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* 3-4 adet taze kereviz yaprağı
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz saplarını da temizleyip, orta büyüklükte parçalar halinde kesin.2. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Havucu ve patatesi ekleyip, 5 dakika kadar daha pişirin.
3. Daha sonra doğranmış kereviz saplarını tencereye ekleyin ve sebzelerin hafifçe yumuşamasını bekleyin.
4. Portakal suyunu, limon suyunu, tuzu ve şekeri tencereye ekleyin. Suyunu ekledikten sonra, kerevizlerin iyice yumuşayıp, pişene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
5. Pişirme işlemi tamamlandığında, taze kereviz yapraklarını ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
6. Servis etmeden önce, yemeğinizi damak zevkinize göre tuzunu ve şekerini kontrol edebilirsiniz.
7. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!