Vanilyalı Ay Kurabiyesi: Bir Lezzet Şöleni
Kokusu evinizi saracak, enfes vanilyalı ay kurabiyeleri için muhteşem bir tarif. Bir diğer adıyla Vanillekipferl olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, en kaliteli malzemeleri kullanarak eşsiz bir lezzet yakalayacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes kurabiyelere bayılacak. Dilerseniz, üzerine farklı soslar ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz. Hatta, farklı şekiller vererek sunumunuzu daha da şık hale getirebilirsiniz. Siz de bu tarifi deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.Malzemeler: Kurabiye Hamuru
* 2 adet yumurta sarısı* 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 çay bardağı (1 parmak eksik) toz şeker
* 1/2 çay bardağı pudra şekeri
* 1 paket vanilin
* 1 su bardağı badem unu
* 2,5 su bardağı un
Malzemeler: Süsleme
* 5 yemek kaşığı pudra şekeri* 1 paket vanilin
Hazırlanışı:
1. Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Badem ununu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.2. Dinlenen hamuru tezgah üzerinde ince bir şekilde açın. Ay şeklinde kurabiyeler kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin.
3. Fırından çıkan kurabiyeler tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve vanilyayı karıştırarak hazırladığınız karışımı kurabiyelerin üzerine serpin.
Afiyet olsun!