Muhteşem Lezzette Tuzlu Kurabiye

Tadı damağınızda kalacak, çıtır çıtır tuzlu pastane kurabiyesi tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, mükemmel bir atıştırmalık. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Deneyin ve farkı görün, pişman olmayacaksınız! İşte bu eşsiz lezzeti yakalamanın sırrı...

Gerekli Malzemeler

Kurabiye Hamuru İçin: 1 adet yumurta sarısı, 125 gram tereyağı, 1/2 çay bardağı su, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 3 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 3-3,5 su bardağı un.
Üzeri İçin: 3 tatlı kaşığı su, 2 tatlı kaşığı pekmez, 1 tutam susam ve çörek otu.

Hazırlanış

Öncelikle, derin bir kapta yumurta sarısı, tereyağı, su, sıvı yağ, toz şeker, tuz, sirke ve kabartma tozunu iyice çırpın. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgahta hafifçe unlayarak yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekillerde kurabiyeleri kesin. Pekmez ve su karışımını hazırlayın ve kurabiyelerin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Sıcakken servis edebilir veya soğuyunca saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!