Lezzetli Mercimek Çorbası İçin Malzemeler
Ev yapımı mercimek çorbası tarifimizle klasik lezzete yeni bir boyut katmaya hazır olun! Bu tarifte, sıvı yağ ve tereyağının birlikte kullanımı çorbaya eşsiz bir aroma katarken, patates ve havuç ise kremamsı bir doku sağlıyor. Kırmızı mercimek, çorbanın temelini oluştururken, 7 su bardağı su ile mükemmel bir kıvam elde ediliyor. Tuz ve karabiber ise lezzeti dengeliyor. Terbiyesi ise çorbaya hafif ekşi ve kremamsı bir dokunuş katıyor. Tarifimiz oldukça pratik ve kısa sürede hazırlanıyor, siz de hemen denemek isteyeceksiniz!
Terbiyeli Mercimek Çorbası Hazırlanışı
Öncelikle, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Ardından, ince doğranmış 1 adet soğanı ekleyin ve sotelenmeye başlayın. Soğanlar hafifçe pembeleşince, küp küp doğranmış 1 adet patates ve 1 adet havucu ilave edin. Sebzeleri birkaç dakika daha soteleyin. 1 su bardağı kırmızı mercimeki ekleyip, 7 bardak suyla birlikte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip, mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Çorba pişerken arada bir karıştırmayı unutmayın. Pişen çorbayı blendırdan geçirebilir veya pürüzsüz bir kıvam elde etmek için çatalla ezebilirsiniz.
Terbiye Hazırlama ve Çorbanın Son Haline Getirilmesi
Terbiye için, 1 adet yumurta sarısını, 3 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limonun suyunu bir kapta çırpın. Pişen ve istediğiniz kıvama gelmiş çorbamızdan bir kepçe alarak, yavaşça terbiyenin içine ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu işlem terbiyenin sıcaklığa alışmasını sağlayacaktır. Daha sonra terbiyeyi çorbanın içine azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Çorbayı kaynatmayın, sadece ılıtın. Afiyet olsun!
İpuçları
Daha yoğun bir lezzet için, çorbaya bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. İsterseniz, çorbanıza biraz pul biber veya kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Servis ederken, üzerine bir kaşık yoğurt ve limon dilimi ekleyerek sunabilirsiniz. Bu tarifle, terbiyeli mercimek çorbasının tadına doyamayacaksınız.