Tarif Hakkında

Izgara veya fırında tavuk kanadı sık sık yapıyorsanız, bu enfes tencere yemeğini mutlaka denemelisiniz. Bu sulu kanat tarifi, yumuşacık ve lezzetli kanatlar elde etmenizi sağlayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu kolay ve pratik tarifi çok sevecek. Tencerede yavaşça pişirilen kanatlar, baharatların ve sosun mükemmel bir şekilde emilmesini sağlayarak eşsiz bir lezzet sunar. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu yemek, haftalık menüleriniz için harika bir seçenek olacaktır. Hazırlaması oldukça kolay ve zahmetsiz olduğu için, yoğun günlerinizde bile rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Pratikliği ve lezzeti ile mutfağınıza yeni bir soluk getirecek olan bu tarifi, hemen deneyin ve tadını çıkarın.

Malzemeler

* 500 gram tavuk kanat
* 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

1. Öncelikle, tavuk kanatlarını yıkayıp süzün. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın. Kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra küp doğranmış patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Domates salçasını ilave ederek, bir dakika kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
2. Tavuk kanatlarını tencereye ekleyin ve tüm malzemelerle iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak, orta ateşte yaklaşık 45-60 dakika, kanatlar yumuşayana kadar pişirin. Suyun çok fazla azalması durumunda, az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişirme süresi, kanatların boyutuna ve tencerenin özelliklerine bağlı olarak değişebilir.
3. Pişirme işlemi tamamlandığında, sulu kanat yemeğinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında pilav, bulgur pilavı ya da patates püresi gibi garnitürler tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir sulu kanat için, kanatları pişirmeden önce birkaç saat buzdolabında marine edebilirsiniz. Marine sosuna, pul biber, kekik, kimyon gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.