Malzemeler ve Hazırlık

Bu tarifle, basit bir kurabiye hamuru ve pürüzsüz bir pastacı kremasıyla enfes tek kişilik pastalar hazırlayacaksınız. Malzemeler iki ana kısımda toplanmıştır: kurabiye hamuru ve krema. Öncelikle, kurabiye hamurunu hazırlayarak başlayalım. Malzemelerinizi ölçüp, bir kapta iyice karıştırdıktan sonra, hamuru streç filmle sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu süre, hamurun daha kolay açılmasını ve şekil almasını sağlayacaktır. Dinlendirme işleminin ardından, hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.

Lezzetli Pastacı Kreması

Şimdi sıra pastacı kremasında. Sütü, unu, mısır nişastasını ve şekeri bir tencerede çırpın. Ocağın üzerine alarak, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, yumurta sarılarını yavaşça ekleyerek çırpın. Kremanın soğumasını bekleyin. Soğuyan kremayı, çileklerle süsleyeceğiniz kurabiyelerin üzerine yayın. İsterseniz, kremanın üzerine taze çilekler ekleyebilirsiniz.

Tek Kişilik Kurabiye Pasta Sunumu

Hazırladığınız kurabiye tabanlarına pastacı kremasını yayın ve üzerine dilediğiniz gibi süslemeler ekleyin. Taze çilekler, pudra şekeri veya çikolata sosu gibi süslemeler kullanabilirsiniz. Tek kişilik sunumuyla misafirlerinize şık ve lezzetli bir ikram sunabilirsiniz. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça ekonomiktir. Aileniz ve sevdikleriniz için keyifli bir tatlı deneyimi sunacaktır. Afiyet olsun!

Kurabiye Hamuru İçin Gerekenler:

* 250 gram margarin
* 3,5 su bardağı un
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilin

Pastacı Kreması İçin Gerekenler:

* 500 ml süt
* 5 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1/2 su bardağı şeker
* 4 adet yumurta sarısı
* 10-15 adet çilek