Lezzetli Bir Tavuklu Noodle Deneyimi

Asya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tavuklu noodle tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu pratik ve enfes tarif, hem hızlı hazırlanması hem de doyurucu olmasıyla hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek. Tarifimizde kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin, böylece lezzetin zirvesini yakalayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzete bayılacak! İsterseniz yanında az bir acı sos ile servis ederek daha farklı bir tat deneyimi elde edebilirsiniz. Hazırlama aşamasında dikkat etmeniz gereken püf noktalarını adım adım anlattık. Umarız tarifimizi beğenir ve sık sık yaparsınız.

Gerekli Malzemeler

* 1/3 paket noodle* 1 adet tavuk göğsü (kalça yerine daha sağlıklı bir seçenek)
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı susam
* 1/2 adet kabak (küp doğranmış)
* 1/2 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 1/2 adet havuç (ince dilimlenmiş)
* 1/2 adet limon suyu
* 2 tatlı kaşığı susam yağı
* 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
* 2 yemek kaşığı soya sosu

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Ardından sarımsak ve zencefili ekleyip 1 dakika daha kavurun. Daha sonra küp doğranmış kabak, kapya biber, yeşil biber ve havucu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Noodle'ları paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın ve süzün. Haşlanmış noodle'ları tavuk ve sebzelerin üzerine ekleyin. Limon suyu, susam yağı, pirinç sirkesi ve soya sosunu karıştırıp sosu noodle'ların üzerine gezdirin. Her şeyi iyice karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak susam serpin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!