Lezzetli Bir Yan Yemek: Tavada Brüksel Lahanası
Sebzeleri sevenler için mükemmel bir tarif! Bu kolay ve hızlı Brüksel lahanası tarifi, akşam yemeklerinize eşsiz bir lezzet katacak. Kıtır kıtır, baharatlı ve hafifçe tatlı tadıyla, hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, meşgul günleriniz için de kurtarıcı niteliğinde. Sadece birkaç malzemeyle enfes bir yan yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Tarifimiz, dengeli bir beslenmeyi destekleyecek sağlıklı bir seçenek sunuyor.Gerekli Malzemeler
* 500 gram Brüksel lahanası* 4 yemek kaşığı zeytinyağı* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Adım Adım
1. Brüksel lahanalarını iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin. İsteğe bağlı olarak, daha küçük parçalara ayırabilirsiniz.2. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın.
3. Brüksel lahanalarını tavaya ekleyip, orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika, ara sıra karıştırarak, kızarana kadar pişirin.
4. Kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Baharatları lahanaların her tarafına iyice yedirin.
5. Birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Lahanaların kıtır kıtır olmasını istiyorsanız, daha uzun süre pişirebilirsiniz.
6. Servis yapmadan önce, isteğe bağlı olarak taze otlar veya limon suyu ile süsleyebilirsiniz.
7. Sıcak olarak servis edin. Her türlü et ve tavuk yemeğiyle mükemmel uyum sağlar.