Muhteşem Bir Karnabahar Lezzeti
Tadına bayılacağınız enfes bir
karnabahar tarifimiz var! Bu tarifle, hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.
Karnabaharı sevmeyenler bile bu tarifin tadına hayran kalacaklar. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemeği, haftalık menünüze rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için harika bir seçenek olacak bu tatlı ekşi soslu
karnabahar, sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Özellikle vejetaryen veya vegan diyetleri için mükemmel bir protein kaynağıdır. Deneyin ve farkı görün!
Gerekli Malzemeler
Karnabahar Hazırlığı için:
- 1/2 adet karnabahar
- 3 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre mısır unu)
- 1 tutam baharat karışımı (örneğin; kekik, pul biber, karabiber)
- 1/2 şişe maden suyu
Tatlı Ekşi Sos için:
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet portakal suyu
- 1/2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tutam pul biber
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle
karnabaharı yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Daha sonra bir kapta galeta unu, baharat karışımı ve maden suyunu karıştırın. Doğranmış
karnabaharı bu karışıma bulayarak iyice kaplayın. Zeytinyağı ile önceden ısıtılmış fırın tepsisine dizin ve 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu sırada tatlı ekşi sosu hazırlayın. Küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Kısık ateşte hafifçe kavurun. Ardından portakal suyu, limon suyu, soya sosu, mısır unu, bal, taze ve toz zencefil ile pul biberi ekleyin. Koyu kıvamlı bir sos elde edene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen
karnabaharı sosla iyice karıştırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!