Muhteşem Profiterol Hamuru

Lezzetli ve pratik bir profiterol tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, 125 gram tereyağı, 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı toz şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, 1 su bardağı unu azar azar ekleyip karıştırıyoruz. Kıvam alana kadar tekrar ocağa koyup, sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra 3 adet yumurtayı tek tek ilave edip, her seferinde iyice karıştırıyoruz. Son olarak 1/4 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırmayı unutmayalım. Hazırladığımız hamuru, fırın tepsisine sıkma torbası yardımıyla sıkıyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.

Krem Şanti Hazırlama

4 su bardağı sütü, 1 su bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı tencereye alıp kaynatıyoruz. Ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı unu karıştırıp, kaynar süt karışımına yavaşça ekliyoruz. Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra 1 adet yumurtayı çırpıp, sıcak karışıma azar azar ekleyerek karıştırıyoruz. Krem şantiyi soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra profiterol hamurlarının içini dolduruyoruz.

Sunum ve Servis

Soğuyan krem şantili profiterolleri, hazır çikolata sosuyla süsleyerek servis ediyoruz. Bu tarifle misafirlerinizi büyüleyecek, unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz. Tarifimizi deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın! Afiyet olsun!

Malzemeler

* Profiterol Hamuru: 125 gram tereyağı, 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 3 adet yumurta, 1 çay kaşığı toz şeker, 1/4 çay kaşığı tuz
* Krem Şanti: 4 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 paket vanilin
* Süsleme: 1 paket hazır çikolata sosu