Tarif Hakkında
Bu enfes süzme yeşil mercimek çorbası tarifi, pürüzsüz dokusu ve eşsiz lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Pratik hazırlanışı ile kısa sürede misafirlerinizi etkileyebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Sıcacık ve doyurucu bir çorba arayanlar için ideal bir seçenek. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarif, sofranıza renk katacak. Her lokmasıyla damağınıza keyif verecek bu çorba, mutlaka denemeye değer.Malzemeler
* 1,5 su bardağı yeşil mercimek* 1 adet orta boy soğan* 1 adet orta boy havuç
* 1,5 litre su
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/4 çay kaşığı karabiber
* 1/2 litre et suyu (veya sebze suyu)
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı nane
* 1/2 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin. Soğanı ve havucu ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra yeşil mercimekleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Unu ekleyip, 1 dakika kadar kavurarak unun kokusunu uçurun. Suyu ve et suyunu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).2. Mercimekler yumuşadıktan sonra çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
3. Servis etmeden önce üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!