Sütlü Aşure: Bir Lezzet Şöleni

Bu enfes sütlü aşure tarifiyle, hem geleneksel lezzeti hem de sütlü yumuşaklığı bir arada deneyimleyeceksiniz. Tarifimizde kullanılan malzemelerin kalitesi ve pişirme tekniği, eşsiz bir tat profili sunuyor. Her lokmada damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu aşure, hem büyüklerin hem de çocukların gönlünü fethedecek. Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle aşure günlerinde sofranızın şıklığına şıklık katacak bu tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz güzel bir lezzet. Hazırlaması kolay ve oldukça pratik olan tarifimiz ile siz de kısa sürede enfes bir aşure hazırlayabilirsiniz. Tarifimizi dikkatlice uygulayarak mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* ½ kilogram aşurelik buğday
* 1,5 su bardağı nohut
* 1 su bardağı kuru fasulye
* 1 kase kuru üzüm
* 1 kase kuru incir
* 1 kase kavrulmuş fındık
* 1 yemek kaşığı pirinç
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet elma (rendelenmiş)
* 1 adet portakalın suyu
* 2 su bardağı süt
* 3,5 su bardağı şeker
* 1 adet çubuk tarçın

Aşure Hazırlama Adımları

Öncelikle, buğdayı, nohudu ve fasulyeyi en az 8 saat önceden ıslatın. Ardından, geniş bir tencereye alın ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Pişen malzemeleri, ayrı bir kapta rendelenmiş elma, kuru üzüm, kuru incir, kavrulmuş fındık, pirinç ve tuz ile karıştırın. Daha sonra, sütü, şekeri ve tarçını ekleyerek orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın ve aşurenin kıvamını kontrol ederek, pişirme süresini ayarlayın. Arzuya göre, daha yoğun kıvamlı bir aşure elde etmek için pişirme süresini uzatabilirsiniz. Piştikten sonra portakal suyunu ekleyin ve karıştırın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!