Lezzetli Bir Zeytin Peyvazı Salatası

Bu tarif, hem salata hem de meze olarak servis edilebilen, eşsiz lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak enfes bir zeytin peyvazı sunuyor. Özel sosu, ekmeğe banıp tüketmenizi bile sağlayacak kadar lezzetli. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, sofralarınıza renk katacak bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz. Malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen göstermeniz, lezzetin artması açısından oldukça önemlidir. Deneyerek kendinize göre ayarlamalar yapıp, damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Bu tarifte kullanılan malzemeler, mevsimsel olarak değiştirilebilir, farklı deneyimler yaşamanızı sağlayabilir. Son olarak, sunum şekli de lezzetin tadını daha da artıracaktır.

Gerekli Malzemeler

* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 3 yemek kaşığı nar ekşisi
* 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 avuç ceviz içi (ince kıyılmış)
* 1 kase kırma zeytin (çekirdeksiz)
* 1 kase nar tanesi
* 2 dal taze soğan (ince doğranmış)
* 5 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 5 demet reyhan (ince kıyılmış)
* 3 çay kaşığı sumak

Hazırlanış

Öncelikle, biber salçası, nar ekşisi ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırarak sosu hazırlayın. Daha sonra, ince kıyılmış ceviz içlerini, kırma zeytinleri, nar tanelerini, taze soğanı, maydanozu ve reyhanı geniş bir kaba ekleyin. Hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine gezdirin ve hepsini iyice karıştırın. Son olarak, üzerine sumak serpin ve hafifçe karıştırarak servis edin. Zeytin peyvazınızı, soğuk olarak servis etmeniz, lezzetini daha iyi ortaya çıkaracaktır. Afiyet olsun!