Muhteşem Bir Yer Elması Çorbası

Tadına doyamayacağınız enfes bir yer elması çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifle, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir çorba hazırlayabilirsiniz. Sıcacık bir kış akşamında ya da hafif bir öğle yemeği için ideal. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlık süreci de oldukça kısa olduğundan, vaktiniz kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Çorbanın kıvamını ve lezzetini ayarlayarak kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Şimdi, bu harika çorbayı birlikte yapalım!

Gerekli Malzemeler

- 500 gram yer elması- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 mililitre krema (veya süt)
- 1 litre su (veya sebze suyu)
- 1 avuç taze dereotu
- 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
- ½ çay kaşığı karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın)

Çorbanın Hazırlanması

Öncelikle soğan ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp, soğan ve havucu 5 dakika kadar soteleyin. Temizlenmiş ve küp küp doğranmış yer elmasını ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Ardından üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika, yer elması yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kremayı ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip, tatlandırın. Son olarak, taze dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Çorbanızı, kızarmış ekmek dilimleri, çıtır kızarmış soğan halkaları veya bir tutam taze nane ile süsleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.