Patlıcan sevenler için enfes bir tarif! Bu yelpaze kebabı, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve yapımı oldukça kolay. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınızı şenlendirecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle yaz akşamlarında sıcak bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Ailenizle birlikte keyifle hazırlayabileceğiniz ve afiyetle yiyebileceğiniz bu tarifin malzemeleri oldukça basit ve çoğu mutfakta zaten mevcut. Hazırlanışı da oldukça pratik olduğundan zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Hadi, birlikte bu enfes lezzeti keşfedelim!
Malzemeler
* 2 adet patlıcan * 400 gram kıyma * 1 adet rendelenmiş soğan * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay bardağı kimyon * 1 çay bardağı yenibahar (miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) * 2 tatlı kaşığı biber salçası * 5 diş sarımsak * 1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları uzunlamasına dilimleyip, tuz serpip 30 dakika kadar bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını azaltacak ve fazla suyunu çekmesini sağlayacaktır. Ardından patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, baharatları ve biber salçasını derin bir kapta iyice yoğurun. Harcı patlıcan dilimlerinin üzerine yayın. Daha sonra patlıcanları rulo gibi sarıp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden ara ara kontrol etmenizde fayda var. Pişen yelpaze kebabını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
Yelpaze kebabını sıcak olarak servis etmenizi öneriyoruz. Yanında cacık, yoğurt veya bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.