Lezzetli Yaz Helvalı Kurabiyeler

Bu tarifle, ağızda dağılan enfes yaz helvalı kurabiyeler hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da bir o kadar kolay. Hem çay saatlerinizin hem de misafirlerinizi ağırlamanın vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeler, hem görsel hem de lezzet açısından oldukça başarılı. Çocuklarınızın da çok seveceği bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, harika kurabiyelere kolayca ulaşabilirsiniz. Unutmayın, taze ve kaliteli malzemeler kullanmak, kurabiyelerinizin lezzetini artıracaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 150 gram tereyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket vanilin
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2 adet yumurta sarısı
* 3 su bardağı un
* 1 paket helva (tercihen yaz helvası)
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri (süsleme için)

Kurabiye Hazırlama Adımları

1. Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Yumuşamış tereyağını geniş bir kapta pudra şekeri ve vanilya ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
2. Ayrı bir kapta unu eleyerek, yavaş yavaş tereyağı karışımına ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamura ince ince doğranmış helvayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru tezgah üzerinde hafifçe unlayarak, yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekillerde kurabiyeleri kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
4. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.