Windbeutel Hamuru için
Bu enfes Windbeutel tarifi, sizi mutfağa davet ediyor. Lezzetli ve şık sunumu ile, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir tatlı. Öncelikle, hamur için gerekli malzemeleri hazırlayalım. 250 mililitre suyu, 50 gram tereyağını, 1/4 çay kaşığı tuzu ve 1 silme tatlı kaşığı şekeri orta boy bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca, 200 gram unu bir kerede ilave edip, hızlıca karıştırarak, unun iyice pişmesini ve hamurun tek bir topak haline gelmesini sağlayın. Hamuru ocaktan alıp, 5 adet orta boy yumurtayı teker teker ekleyerek, her yumurtadan sonra iyice çırpın. Hamurun kıvamı, boruya kolayca sıkılabilecek bir hal alana kadar çırpmaya devam edin. Bu püf noktası, harika kabarık Windbeutel'ler elde etmenizi sağlayacaktır.
Krem Şanti Hazırlama
Windbeutel'lerimizin içini dolduracak kremayı hazırlayalım. 2 su bardağı soğuk sütü derin bir kapta çırpıcı ile iyice çırpın. Ardından, 2 paket toz krem şantiyi yavaşça ekleyerek, pürüzsüz ve kabarık bir krem elde edene kadar çırpmaya devam edin. Krem şantinizin kıvamı çok önemli, çok sert olursa Windbeutel'lerin içini doldurmakta zorlanabilirsiniz. Hazırladığınız kremayı buzdolabında soğumaya bırakın. Bu, kremanın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Soğuk krem, Windbeutel'lere daha güzel bir tat verecektir.
Sunum ve Servis
500 gram çileği yıkayıp, istediğiniz boyutta dilimleyin. Hazırladığınız Windbeutel hamurunu, yağlanmış fırın tepsisine, yaklaşık 5 cm çapında yuvarlaklar olacak şekilde sıkın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen Windbeutel'leri soğumaya bırakın. Soğuyan Windbeutel'lerin içini, hazırladığınız krem şanti ile doldurun. Üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyin ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Servis etmeden önce, Windbeutel'lerin üzerini hafifçe pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz. Şık ve lezzetli Windbeutel'leriniz hazır!