Lezzetli Bir Tutmaç Çorbası

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak enfes bir tutmaç çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, klasik lezzeti modern bir dokunuşla birleştiriyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu çorbayı, aileniz ve sevdiklerinizle keyifle paylaşabilirsiniz. Sıcak bir ekmek ile servis edildiğinde tadına doyum olmaz. Malzemeleri hazırladıysanız, hemen mutfağa geçip bu eşsiz lezzeti deneyimlemeye başlayabiliriz. Çorbanın kıvamını ve baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırlama aşamalarını dikkatlice takip ederseniz, mükemmel bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* ½ su bardağı yeşil mercimek
* 8 su bardağı su
* 1 su bardağı erişte
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 1 diş rendelenmiş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* Tuz

Hazırlanış

Öncelikle soğanı tereyağı ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Ardından yeşil mercimekleri ekleyip, 5 dakika kadar kavurun. 8 su bardağı suyu ilave edip, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış nohutları ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtayı, unu ve yoğurdu çırpın. Kaynayan çorbaya yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Erişteleri ekleyip, kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Son olarak kuru nane ve tuz ilave edip, karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!