Tavuklu Mantar Dolması İçin Gerekli Malzemeler

Bu enfes tavuklu mantar dolması tarifini denemeden önce, gerekli malzemeleri bir araya toplayın. Tarifimizde kullanılan ölçüler ortalama bir porsiyon içindir, misafir sayınıza göre malzeme miktarını artırabilirsiniz. Malzemelerin taze ve kaliteli olması lezzet için oldukça önemlidir. Özellikle mantarların temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Aşağıda malzeme listesini bulabilirsiniz. Hazırlık süresine ek olarak, pişirme süresi yaklaşık 30-40 dakika arasındadır. Afiyet olsun!

Malzemeler:

* 8-10 adet büyük boy mantar
* 1/2 parça tavuk göğsü (bonfile)
* 1/2 adet kapya biber (kırmızı biber ile de yapılabilir)
* 1 adet yeşil biber
* 1 diş rendelenmiş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 kahve fincanı su
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı kekik
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püresi İçin Malzemeler

Tavuklu mantar dolması için mükemmel bir eşlikçi olan kremalı patates püresini hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz. Patates püresi, mantar dolmasının lezzetini tamamlar ve daha doyurucu bir yemek elde etmenizi sağlar. İsteğe bağlı olarak, içerisine farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

* 2 adet orta boy patates
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Mantar Dolması Hazırlanışı

Öncelikle, mantarların saplarını ayırıp temizleyin. Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada eritin. Tavukları, biberleri ve sarımsağı tavaya ekleyip pembeleşene kadar pişirin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Baharatları (tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik) ekleyin. Nişasta ve suyu karıştırıp tavaya ilave edin. Kıvam alıncaya kadar karıştırın. Mantarların içini hazırladığınız harçla doldurun. Bir fırın kabına dizin ve üzerine sıcak suyu dökün. Kaşar peynirini serpin ve 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Tereyağı, süt, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavuklu mantar dolması ile birlikte servis edin.